Инсталација нових парних котлова у Центру културе Босилеград

Отпочела је друга фаза замене парних котлова за грејање у Центру културе Босилеград, у оквиру које се нови котлови повезују са постојећим радијаторима. Општина Босилеград је за овај пројекат добила 5,5 милиона динара на конкурсу Министарства заштите животне средине, док је  Општина Босилеград обезбедила 2,5 милиона динара.

„Вредност ове фазе пројекта је око 3 милиона динара. Око милион динара је уштеђено на набавци котлова, а преостала средства финансира општина Босилеград. Извођач радова је, као и у претходној фази, фирма АД „Црна трава“ из Лесковца“, изјавио је директор Центра културе Војислав Божилов.

Председник општине Владимир Захаријев изузетно је захвалан Влади Републике Србије и ресорном министарству који су издвојили средства за куповину парних котлова. „Овим пројектом решићемо проблем грејања у Центру културе, у којем су смештене и Народна библиотека „Христо Ботев”, Центар за социјални рад и Нова РТВ Босилеград.  Уштедећемо новац на потрошњи електричне енергије, које Општина сада издваја за загревање просторија поменутих установа, а тај износ није мали“, додаје Захаријев. Такође, изразио је захвалност инж.Стевану Иванову и његовим синовима, који су на захтев Општине бесплатно израдили технички пројекат, као и члановима Општинског већа, референтима у општинској управи и руководству Центра културе, који су учествовали у изради пројекта.

Ј.П.-НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*