Извршене припреме за рад у зимским условима

Босилеградски пункт за одржавање регионалних путева Босилеград, који је у саставу предузећа „Крушевац пут АД” прешао је у зимски режим одржавања путне мреже у нашој општини, које ће бити на снази до 31. марта следеће године.

Шеф пункта Зоран Рангелов каже за наш Радио да су предузели све неопходне припреме како би у наредном периоду одговорили на све изазове и обезбедили нормално одвијање саобраћаја на свим  путним правцима током зимских месеци.

– Располажемо с камионом за чишчење снега, опремом за распрскивање соли и песка, као и са другом мехнизацијом за чишћење коловоза и поробијање снежних наноса. У бази, која се налази у дворишту Јавног предузећа за грађевинска подручја и путеве општине Босилеград, обезбеђено је 450 тона ризле и 200 тона соли за посипање коловоза, истиче Рангелов.

Рангелов апелује на возаче да возе опрезно, да прилагођавају  брзину условима на путу и да се придржавају прописаних правила за вожњу у зимским условима.

Поред регионалног пута од Божице до граничног прелаза Рибарци, босилеградски путари одржавају и регионалне путне правце од Босилеграда до Горње Љубате, Дуката и Голеша.

П.Л.Р.

Фото: НРТ Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*