Захаријев потписао уговор за обезбеђивање средстава за суфинансирање пројекта „Реконструкција и санација фабрике Кобос”

Председник општине Босилеград Владимир Захаријев је испред општине јуче ( 1. априла 2024г.) са  министром Едином Ђерлеком испред Кабинета министра задуженог за равномерни регионални развој потписао уговор о суфинансирању  подршке јединицама локалне самоуправе за подстицање регионалног раста.

„Уз подршку Владе Р.Србије добили смо највећи финасијски грант, у вредности од 23 милиона 172 хиљаде динара“, саопштио је председник Захаријев.  Он је додао да су то средства предвиђена за суфинанирање пројекта „Реконструкције  и санације фабрике Кобос“ у циљу почетка пословања од стране заинтересованог инвеститора. „Прошле године смо путем пројекта са ЕУ ПРО Плус обезбедили средства у вредности од готово 330.000 евра за побољшање пословне инфраструктуре фабрике и набавку 140 машина за шивење.

Успели смо  са тимом вођеним од стране пројект менаџера Данијела Миланова  и уз подршку државе  да обезбедимо неопходна средства за побољшање услова пословања фабрике, која ће отворити врата уз помоћ државе, која планира да суфинансира инвеститора.

Тренутно смо у фази  закључења уговора са извођачем радова „ИГ Систем“ из Врања. Следи и процедура јавне набавке за набавку машина, а у току је и почетни  курс за шивење одеће“, прецизирао је Захаријев.

НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*