Захаријев и Мартиновић потписали уговоре за два пројекта

Председник општине Босилеград Владимир Захаријев и министар за државну управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић потписали су уговоре о додели средстава општини Босилеград за два пројекта – суфинансирање изградње система водоснабдевања у с.Ресен и куповину вишенаменске пумпе високог притиска.

„Што се тиче изградње система водоснабдевања у с.Ресен, укупна вредност пројекта је 43 милиона динара – 35 милиона смо добили прошле године од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. За преостала средства, која је требало да буду издвојена из општинског буџета, конкурисали смо при Министарству за државну управу и локалну самоуправу и одобрено нам је 7 милиона 200 хиљада динара. Тендер је завршен, изабрали смо извођача радова и ускоро креће изградња магистралног вода“, саопштио је председник Захаријев и додао да је општина добила и сагласност ЈП “Путеви Србије“ за пролаз испод регионалног пута у с.Млекоминци, чиме су се стекли услови да и мештани са десне стране пута буду прикључени на градски водовод, за шта су финансијска средства већ обезбеђена.

Други потписани уговор односи се на средства за куповину пумпе високог притиска, чија је вредност 1,5 милиона динара. „Пумпа ће бити уграђена на возило ТАМ 110 и користиће се за гашење пожара и отпушавање канализације. Хвала државном врху и ресорном министарству на успешној сарадњи, као и пројект менаџерима Данијелу Зареву и Данијелу Миланову“, изјавио је Захаријев.

Ј.П.-НРТВ-БОСИЛЕГРАД

фото: facebook.com/vladimir.zaharijev

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*