Засађено 100 садница јасена на спортском терену Пескара

У оквиру пројекта “Посади свој хлад” прошле недеље је на спортском терену Пескара засађено 100 садница белог јасена у организацији Општине Босилеград и Спортског савеза општине.

Према речима Данијела Зарева, координатора пројекта, ова парцела је одабрана  због непосредне близине вртића, као и основне школе и Гимназије, како би се додатно оплеменио простор где је циркулација деце и младих највећа.

Међу учесницима акције био је и председник општине Владимир Захаријев, који је рекао да ова иницијатива представља још један корак у очувању животне средине.

“Задовољан сам данашњом акцијом, а настојаћемо да и на другим јавним површинама наставимо са пошумљавањем, јер свако стабло даје непроцењив допринос здрављу људи. Поред Спортског савеза, велику захвалност дугујемо и Евтимов Добрију, који је ископао рупе за саднице”, истакао је Захаријев.

Пројекат “Посади свој хлад” усаглашен је са циљевима акције Триллион Треес Светског економског форума у Давосу, као и са европским Зеленим планом у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије.

 

Ј.П

НРТ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*