Завршена сезона лова

Јуче је успешно завршена сезона лова на дивље свиње у нашој општини, која је започела 1. септембра прошле године. Руководство нашег ловачког удружења „Сокол“ истиче да су задовољни постигнућима ловаца и истичу да је овогодишња сезона лова прошла без инцидената.

 

Председник удружења Славко Григоров каже да су реализовали све планиране активности и истиче да је одстрељено око 260 дивљих свиња. Нагласио је да је ове сезоне уудружење бројало преко 420 ловаца, а било је регистровано и више од 35 ловачких група.

У удружењу већ врше припреме за одржавање и снабдевање места за прихрану дивљачи током ловостаја и одржавању ловишта. „Наше удружење ће наставити и са редовним спровођењем мера у циљу спречавања ширења афричке свињске куге код дивљих свиња“, додао је Григоров.

Босилеградско ловачко удружење прошле године је реализовало неколико пројеката, од којих је најзначајнији била изградња просторије – хладњаче за чување меса од одстрељених дивљих животиња. Ове године у удружењу планирају да купе једно ново теренско возило.

П.Л.Р

НРТ-Босилеград

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*