Вечерас од 19.30 ч. у центру Босилеграда креће „Најдуже коло“

Треће вечери 12. издања Међународног фолклорног фестивала „Босилеградско краиште пева и игра“, публика је синоћ имала прилику да види културно-уметничка друштва „Бранислав Нушић“ из Владичиног Хана, „Лука“ из Луке код Бора, „Бисер“ из Дражевца крај Алексинца, „Абрашевић“ из Параћина и „Коло“ из Берана.

После традиционалног дефилеа учесника централним градским улицама, на отвореној сцени у школском дворишту, фолклорни ансамбли су се представили кореографијама из различитих делова земље, извођењем народних песама и инструменатала.

У надигравању парова у реченици, по одлуци стручног жирија, победу су однели Миа Масловарић и Давид Милић испред ГКУД „Абрашевић“ из Параћина. За мис и мистера вечери проглашени су Јована Момчиловић и Никола Живковић, представници КУД „Бисер“ из Дражевца. Ношња из околине Црне Траве, коју је представила Јована Момчиловић из КУД-а „Бисер“ из Дражевца, изабрана је за најлепшу.

У оквиру четврте фестивалске вечери, од 19.30ч. у центру града, уместо традиционалног дефилеа учесника, биће организовано најдуже коло. Након тога на отвореној сцени у школском дворишту наступиће културно-уметничка друштва „Ђорђе Генчић“ из Зајечара, „Абрашевић“ из Ниша, „Радослав Лазић“ из Параћина, „Партнјори“ из Ћустендила, као и „Коло“ из Берана и „Бисер“ из Дражевца, који су се публици представили претходних фестивалских вечери.

Дванаесто издање Међународног фолклорног фестивала „Босилеградско краиште пева и игра“, које траје до 2.августа, организују Општина Босилеград и Центар за културу Босилеград, под покровитељством председника општине Владимира Захаријева.

« од 2 »

Ј.П.

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*