Додељене награде победницима конкурса „Ускрс са породицом“

У Свечаној сали Дома културе у Босилеграду данас је председник општине Владимир Захаријев уручио награде победницима наградног конкурса под називом „Ускрс са породицом“, у оквиру Међународног фестивала „Ускрс на Тромеђи 2021“, који су организовали Центар културе у Босилеграду и општина Босилеград.

Награђено је по троје најбоље пласираних у свакој од три старосне категорије. Победници су добили мобилне телефоне, другопласирани смарт часовнике, а трећепласирани школски прибор.

На конкурсу је учествовало 138 деце, од којих 77 из Србије и 61 из Бугарске. Цртеже и обојене слике са мотивима на тему Ускрс су слали на Фејсбук страницу Центра културе, а победници су изабрани на основу гласова публике.

У категорији деце предшколског узраста прва три места освојили су: Ромина Танева из Бургаса, Република Бугарска, Милица Велинов из Врања и Дејан Јовановић из Босилеграда. Најбољи међу ученицима од првог до четвртог разреда су: Андреј Миланов, Стефан Андонов и Анастасија Цеков, сви из Босилеграда. У категорији ученика од петог до осмог разреда победници су: Дарио Андонов, Христина Васева и Миљан Пенев из Бослеграда.

Ромини Таневој из Бургаса и Милици Велинов из Врања организатори су већ послали награде.

Од следеће године у организацију фестивала „Ускрс на тромеђи“ укључиће се и Национални савет за бугарску националну мањину, кроз логистичку подршку и обезбеђивање награда, изјавио је председник Националног савета Стефан Стојков.

Ј.П.

НРТ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*