Делегација Америчке амбасаде посетила Дом здравља у Босилеграду

Представници Тима за цивилна питања при војној канцеларији Америчке амбасаде у Србији ових дана су посетили Дом здравља у Босилеграду, где су се на лицу места упознали са ефектима примене донација, које је у протеклом периоду нашој здравственој установи обезбедила Амбасада САД.

Поред директора Дома здравља др Горана Василова, разговорима са представницима америчке амбасаде присуствовали су и представници општинског руководства на челу са председником општине Владимиром Захаријевим.

У циљу побољшања и унапређења инфраструктуре и јавних услуга у општинама у Републици Србији, које су највише погођене мигрантском кризом, Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) преко Програма Уједињених нација за развој (УНДП) пре две године је са 118.000 долара финансирала изградњу и опремање просторија Хитне помоћи у Дому здравља у Босилеграду, а прошле године је донирала и савремени ултразвучни апарат.

Донације су резултат изузетно топлог пријема и хуманог односа према мигрантима од стране руководства Општине Босилеград и њених грађана.

Директор Дома здравља и председник општине у разговорима су изказали велику захвалност Америчкој амбасади и лично бившем амбасадору Кајлу Скоту, јер су обезбеђивањем поменутих донација створени много биљи и квалитетнији услови за здравствену заштиту, како нашим грађанима, тако и мигрантима, смештеним у Прихватном центру у Босилеграду.

Како је истакао др Василев, представници Америчке амбасаде су детаљно упознати са финкционисањем новоизграђеног објекта хитне помоћи, као и са коришћењем савременог ултразвучног апарата у дијагностици и лечењу пацијената.

Током разговора је било речи и о могућностима за обезбеђивање нових донација нашем Дому здравља и продубљивању изузетно добре сарадње ове здравствене установе и наше општине са Абасадом Сједињених Америчких Држава у Србији и амбасадором Ентонијем Годфријем.

П.Л.Р.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*