Деветнаесторо младих из Босилеграда пријавило се за програм “Моја прва плата”

Деветнаесторо младих из Босилеграда, без радног искуства, који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање пријавило се за програм “Моја прва плата”.

Од данас почиње повезивање са потенцијалним послодавцима, током којег ће компаније селектовати најбоље кандидате. У првој половини новембра кандидате бирају фирме из приватног сектора, а у другој послодавци из јавног сектора.
Две недеље након повезивања, биће формиране коначне листе послодаваца и кандидата и доступне на сајту www.мојапрваплата.гов.рс. У року од 15 дана од дана објављивања ових листи следи потписивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата.
Кандидати ће ући у компаније у којима ће стицати своја прва радна искуства, неопходна знања и вештине најкасније до краја децембра. Уговори се закључују у трајању од 9 месеци, они са завршеном средњом школом примаће месечно 25.000 динара, а са завршеним високим образовањем 30.000 динара.
Ове године у Босилеграду 13 послодаваца из приватног сектора понудило је 19 позиција. Тражене делатности су продавац, пекар, менаџер продаје, аутомеханичар, рачунски оператер и технолог, стоји у саопштењу врањске Филијале.

Ј.П. – НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*