Градска библиотека је првацима уручила комплет лектира и чланске карте

Представници Народне библиотеке  „Христо Ботев“  данас су посетили ученике првог разреда   централне основне  школе  „Георги Димитров“ у Босилеграду.

Том приликом су свечано уручили бесплатне чланске карте и комплет лектира за прваке. Чланске карте и  комплет лектира добило је 20 ђака првака, који похађају  наставу на српском језику и 5 ученика, који похађају наставу на матерњем бугарском језику.  Најмлађим ученицима  су поклони урзучени у присуству њихових  учитеља Анке Анастасове и Крума Георгиева.

Градска библиотека  традиционално организује овакве акције са циљем  да се књиге и читање приближе најмлађим читаоцим,  како би стекла навику да слободно сами долазе у библиотеку.  Сутра ће представници   огранка библиотеке у селу Рајчиловци посетити прваке у истуреној четворогодишњој школи у поменутом селу. 9-оро првака ће такође добити на поклон чланске карте и комплет  лектира за прваке.

Чланске карте и комплет лектира  су  осим првацима,  уручене и ученицима трећег разреда и предшколцима предсколске установе  „Дечија радост“.

А.Д.

Фото: НРТ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*