Гласање званично завршено

Гласање на парламентарним изборима у Србији, као и покрајинским у Војводини и локалним у 65 градова и општина званично је завршено у 20ч.

На територији наше општине до 18ч. своје бирачко право остварило је око 50 одсто пунолетних грађана, изјавио је секретар Општинске изборне комисије Миодраг Јакимов.

Право гласа на данашњим изборима имало је 7.106 грађана наше општине, који су своје бирачко право могли да  остваре на неком од 31 бирачког места – од којих су 4 у Босилеграду, 2 у с. Рајчиловци и 25 у осталим селима.

Према проценама Цесид/Ипсос, излазност до 19ч. на нивоу целе земље била је 55,9 одсто.

Поводом данашњих избора била су отворена 8.273 бирачка места. Од тог броја 29 бирачких места у заводима за извршење кривичних санкција, а 81 бирачко место у иностранству у 35 држава, што је рекордан број. Због временске разлике, у Уједињеном Краљевству, Португалији, САД и Канади гласање је завршено јуче.

Рок за проглашење коначних резултата парламентарних избора је 96 сати од последњег добијеног збирног резултата. Рок за формирање Народне скупштине је 30 дана од објављивања коначних резултата, док је рок за формирање нове владе 90 дана од формирања Народне скупштине.

Ј.П-НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*