ВИДЕО: Обележен Дан општине Босилеград – 21.септембар

Дан општине Босилеград, 21. септембар, обележен је културним програмом, у складу са важећим противепидемијским мерама. На централној градској раскрници, чланови фолклорних састава Центра за културу Босилеград и СД „Младост“ извели су неколико кореографија. Традиционално је одржан и сабор, посвећен празнику Рођења Пресвете Богородице, познатом као Мала Госпојина.

У цркви „Рођење Пресвете Богородице“, у присуству великог броја грађана, Светом литургијом је обележена 144 годишњица храма и градска слава.

Јуче је у званичној посети општини Босилеград био председник Стонотениског савеза Србије Александар Каракашевић. После пријема код председника општине Владимира Захаријева, Каракашевић је са својим сарадницима посетио СТК „Младост“. У присуству тренера Николе Талеског и чланова општинског руководства, млади стонотенисери имали су могућност да бар накратко укрсте рекете са прослављеним спортистом.

Поводом јучерашњег празника, органозована је дечја сликарска радионица, у оквиру које је уметница Сандра Стоименов са децом школског узраста, комбинованом техником, израдила слику на тему Босилеграда.

Ј.П.

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*