Ватрогасци још увек гасе пожаре на неколико локација на територији општине Босилеград

Босилеградски ватрогасци уз помоћ припадника ватрогасних јединица из других општина од уторка раде на гашењу пожара на више локација на територији наше општине.

„Ниско растиње и шуме тренутно горе на подручју села Г.Лисина, где се ватра проширила из правца с.Божица,  као и у подножју планине Црноок у атару села Зли дол. Поред ватрогасаца, ангажовани су и запослени и механизација ЈП „Грађевиснко земљиште и путеви општине Босилеград“, ЈКП „Услуга“ и Спортског савеза, а у приправности је и булдожер за потребе гашења пожара у с.Зли дол. Кризни штаб за ванредне ситуације општине Босилеград прогласио је ванредно стање и затражили смо помоћ од државе у виду хеликоптера и осталог што је потребно за гашење ватрене стихије. Повређених нема, а причињена материјална штета тек треба да се процени“, саопштио је председник општине Владимир Захаријев.

„Још једном апелујем на грађане да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору и да не ложе ватру у шуми и по ободима шума, како не би изазвали пожаре који могу да угрозе животе грађана и причине велику материјалну штету“, додао је Захаријев.

 НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*