Вакцинација трећом дозом у Босилеграду

Грађани Србије који су пре најмање шест месеци примили другу дозу вакцине против корона вируса ових дана од е-управе добијају поруке да могу да приме трећу дозу. Око 200 особа на територији општине Босилеград је тровакцинисано, саопштила је др Драгана Димитров, шеф Тима за вакцинацију против ковида 19.

Она истиче да сви заинтересовани за трећу дозу, уколико је у питању вакцина Синофарм, могу да је приме сваког радног дана од 8 до 13 часова у Пункту за вакцинацију при Дому здравља, док заинтересовани за трећу дозу руске вакцине Спутњик или Фајзер, треба да се јаве секретару председника општине на број телефона 877-006, након чега ће добити детаљне информације о датуму вакцинације. Др. Димитров је прецизирала да за све информације у вези вакцинације заинтересовани могу да се јаве на бројеве телефона – 194 и 064/8965991. Димитров додаје да је тренутно епидемиолошка ситуација на територији општине мирна, али свакако апелује да се вакцинишу они који то до сада нису учинили.
„Препорука се односи на особе са изразитом имунодефицијенцијом, на старије од 70 година, на здравствене раднике и особе које често путују у иностранство. Лекари кажу да је то обично иста вакцина као претходне две, али да може бити и нека друга. Изузетак је Спутњик, једина вакцина код које се разликују прва и друга компонента, па ће они који су примили руску вакцину, сада опет примити прву компоненту”, објашњавају епидемиолози.
Током данашње акције, поред двадесетак заинтересованих грађана наше општине, трећу дозу примио је и председник општине Босилеград, Владимир Захариев. Процесу вакцинације присустовала је екипа Радио-телевизије Србије.

А.Д/Ј.П

НРТВ-Босилеград

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*