Брачни пар Славољуб Иванов и Александра Ивановић потписали уговор за куповину сеоске куће

Брачни пар Славољуб Иванов и Александра Ивановић из села Радичевци постали су власници куће у селу Бресница, за чију куповину су добили бесповратна средства по програму Министарства за бригу о селу Републике Србије.

На свечаности организованој у Палати Србија у Београду потписан је уговор између нових власника, Општине Босилеград, на челу са замеником председника општине Стефаном Стојковим, и ресорног министарства на челу са Миланом Кркобабићем. У року од 8 дана од потписивања, оверава се уговор између подносиоца захтева и продавца непокретности, коме ће локална самоуправа исплатити субвенцију од 10.000 евра.

„Планирамо да реновирамо и средимо кућу како бисмо се на пролеће уселили у наш нови дом и почели да се бавимо пољопривредом и сточарством. Изузетно смо захвални Републици Србији, Министарству за бригу о селу и председнику општине Владимиру Захаријеву“, рекао је Славољуб Иванов.

„Општинска управа је, као и претходних година, пружила пуну административно-правну помоћ кандидатима. Именовали смо техничку комисију која је проценила да објекат испуњава услове конкурса. Ово је идеална прилика да млади који желе да живе на селу, обезбеде кров над главом и егзистенцију својој породици. Такође је и начин ревитализације руралних подручја“, рекао је председник општине Захаријев.

Како је истакао Даниел Миланов, члан Општинског већа, ове године општинској управи у Босилеграду поднета су три захтева за куповину куће на селу, од којих два нису одговарала условима конкурса. Такође, само једно сеоско домаћинство је испуњавало све потребне услове.

Програм је намењен супружницима или ванбрачним партнерима, самохраним родитељима, као и младим пољопривредницима до 45 година. Укупан износ који је Министарство за бригу о селу обезбедило за ову годину је милијарду 83 хиљаде динара.

Ј.П.-НРТВ-Босилеград   

фото: //www.facebook.com/vladimir.zaharijev

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*