Брачни пар Генов потписао уговор за куповину сеоске куће

Брачни пар Генов, Љубинка и Мирослав из Босилеграда од данас су власници куће у селу Грујинци за чију куповину су добили бесповратна средства из програма Министарства за бригу о селу. На свечаности организованој у Палати Србија у Београду потписан је тројни уговор између нових власника, општине Босилеград на челу са председником Владимиром Захаријевим и ресорним министарством које води Милан Кркобабић.

“Општинска управа је, као и претходних година, пружила комплетну административну и правну подршку подносиоцима захтева. Оформили смо техничку комисију која је процењивала да ли објекти испуњавају услове предвиђене конкурсом. Ово је идеална прилика да млади људи, бавећи се разним делатностима на селу, обезбеде кров над главом и егзистенцију својој породици. Такође, и начин да оживимо рурална подручја”, изјавио је Захаријев.
Према речима Данијела Миланова, члана Општинског већа, ове године је у општинској управи Босилеград поднесен само један захтев за куповину куће на селу и само једно сеоско домаћинство је испунило све тражене услове.
Бесповратна средства од 10.000 евра биће уплаћена јединици локалне самоуправе, након чега се закљчује уговор између подносиоца пријаве и продавца непокретности. Нови власници не могу отуђити непокретност у року од десет година, нити је ставити под хипотеку.
Право да се пријаве на конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће имали су супружници или ванбрачни партнери, самохрани родитељи, као и млади пољопривредници до 45 година старости. Сеоска кућа са окућницом треба да испуњава основне услове за живот и становање, да је изграђена у складу са прописима и да није предмет судског спора. Укупан износ предвиђен овим програмом је 500 милиона динара, којим је 500 породица у Србији добило свој дом на селу.

Ј.П.-НРТВ-Босилеград

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*