Бојана Костова представљаће босилеградску Гимназију на Републичкој „Књижевној олимпијади“

Ученици босилеградских школа учествовали су на Окружном такмичењу из српског језика и књижевности „Књижевна олимпијада“, одржаном протеклог викенда у Врању.

Највећи успех постигла је Бојана Костова, ученица 2. разреда Гимназије, која је под руководством професорке српског језика и књижевности Јелене Стојковић Стојанове заузела 2. место и пласирала се на Републичко такмичење. Клара Георгијев, ученица 1. разреда освојила је 3. место, а учешће су узеле и Катарина Глигоров из 1. разреда и Јасмина Митов из 3. разреда.

“Морам да напоменем да је Бојана освојила 18 бодова од могућих 20, што је најбољи резултат који је остварен на окружном такмичењу међу ученицима 2. разреда”, рекла је проф. Стојковић Стојанов.

Знање на „Књижевној олимпијади“ са својим вршњацима одмеравало је петоро ученика 8. разреда О.Ш.“Георги Димитров“, од којих је троје заузело 3.место – Милица Димитров, Маша Арсов и Ива Владимиров. Нажалост, нису освојиле довољан број поена за даљи пласман. Поред њих, на окружном такмичењу учествовали су Дарио Андонов и Лука Русимов.

Ј.П.-НРТВ-БОСИЛЕГРАД/В3К

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*