Босилеградски матуранти прославили последњи дан школе

За матуранте гимназијe петак је био последњи школски дан. Босилеградски средњошколци традиционално су организовали приредбу и забаву у дворишту школе.

Ученици нижих разреда гимназије су за матуранте и наставнике рецитовали стихове на бугарском и српском језику, извели скечеве којима су их подсетили на дружење и ситне лудорије по којима ће памтити школске дане, као и домаће и стране рок нумере.

  Након тога, матурантима су уручене капе и „дипломе“ у којима је на шаљив начин описано оно по чему је свако од њих познат међу својим другарима. На крају су традиционално бацили капе увис као симбол завршетка једне лепе епохе живота. Наставили су забаву у школском дворишту, а касније уз трубаче кренули у шетњу градом.

Ове године босилеградску гимназију завршила су 44 ученика, од којих је 12 у потпуности наставу пратило на матерњем бугарском језику.

Подела сведочанстава о завршеном четвртом разреду обавиће се 28. маја. Писмени испит из матерњег бугарског или српског језика полагаће 29. маја, а из математике или страног језика 3. јуна. Усмена одбрана матурских радова одржаће се у периоду од 5. до 7. јуна, у договору са предметним наставницима.

Свечана додела диплома заказана је за 14. јун. Матурска забава биће организована 1. јуна.

НРТВ-БОСИЛЕГРАД

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*