Босилеградски Дом здравља добио нови медицински уређај за дијагностивиковање више болести

 

Дом здравља у Босилеграду добио је модерни медицински уређај који дијагностификује тромбозу, срчану инсуфицијенцију, инфаркт миокарда и упалу срчаног мишића.

У условима пандемије коронавируса, овај уређај је од посебног значаја за пацијенте са ковидом и пацијенте из ризичних категорија, изјавио је председник општине Владимир Захаријев. Истакао је да је уређај обезбеђен захваљујући састанку са шефом кабинета председника Републике Србије Ивицом Којићем. На састанку у Београду поднет је захтев за обезбеђење новог биохемијског уређаја за лабораторијске тестове и новог санитетског возила, за које је директор босилеградског Дома здравља др Горан Василов указао да су неопходни.

Захаријев је захвалио државном руководству на пруженој помоћи и уређају, а председнику Републике Србије Александру Вучићу предложио посету нашем Дому здравља током кампање вакцинације против коронавируса.Истакао је да је на састанку у Београду поднето осамнаест захтева из области инфраструктуре, привлачења инвеститора, пројектног финансирања и многих питања значајних за развој наше општине.

А.Д. (превод Ј.П.)

фото: facebook.com/vladimir.zaharijev

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*