Босилеградски Дом здравља богатији за још једно санитетско возило

Председник општине Владимир Захаријев, заменик председника Стефан Стојков и директор Дома здравља др Горан Василов јуче су у Палати Србија у Београду присуствовали свечаној церемонији доделе донације Турске Агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА), која је у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије нашој општини поклонила амбулантно возило – комби. Поред наше општине, амбулантно возило је добила и општина Бујановац, док је граду Кикинда додељен инкубатор за превремено рођене бебе.


“Захваљујем се државном врху и Министарству државне управе и локалне самоуправе на изузетној сарадњи. Изузетна ми је част што нам је кључеве комбија директно уручио министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, са којим имамо веома успешну сарадњу. Ово санитетско возило омогућиће бржу, квалитетнију и ефикаснију здравствену заштиту за све грађане, као и унапређење услова рада за све запослене у нашем Дому здравља“, истакао је Захаријев и додао да је ову донацију, чија је вредност 5,5 милиона динара без ПДВ-а, наша општина добила на основу конкурса, које је спровело министарство. Захаријев се захвалио на досадашњој сарадњи са министрарством, и пројектима које је подржало. Реч је о уређењу бране у насељу Лалош у с.Рајчиловци и каналисање реке Драговиштице у дужини од 350 метара. “Искористио сам прилику да позовем надлежне из министарства да посете фестивале које наша општина организује поводом Ускрса и фолклорни фестивал “Босилеградско Краиште пева и игра”.
Директор Дома здравља др Горан Василов је казао да је ово шести комби, који ће служити за транспорт пацијената до медицинских центара на територији Србије.
Он је додао да је наш Дом здравља спровео тендер за изградњу лифта и да ће радови почети крајем марта. Средства у вредности од 9 милиона динара обезбеђена су од стране ресорног Министраства здравља.


Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић истакао је да су Србија и Турска истински пријатељске земље, те да су билатерални односи на највишем нивоу у историји, што је, пре свега, резултат узајамног поштовања, разумевања и личних пријатељских односа између председника Србије Александра Вучића и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.
,,Верујемо да је ово само почетак, односно прва у низу заједничких активности Министарства државне управе и локалне самоуправе и Владе Републике Турске, које за циљ имају побољшање животних услова свих наших грађана, што целокупан државни врх Србије сматра својим најважнијим задатком“, нагласио је Мартиновић.

НРТВ-БОСИЛЕГРАД

фото: В3К/mduls.gov.rs

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*