Obeležavanje Dečije nedelje u Bosilegradu

Najveća nacionalna manifestacija čiji je cilj zaštita i promocija dečijih prava -“Dečija nedelja” biće obeležena nizom aktivnosti O.Š. ”Georgi Dimitrov” i PU ”Dečija radost” Bosilegrad.

Pod motom “Ja sam dete imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki” danas je za osnovce održana prezentacija na temu dečijih prava izrađena od strane Učeničkog parlamenta. Konvencija o pravima deteta je prvi međunarodni dokument o zaštiti i unapređenju razvoja dece, koji se posebno i sveobuhvatno bavi pravima deteta i koji ima obavezujući karakter. Nastao je iz potrebe da se sva deca na ovoj planeti zaštite i da im se obezbedi lepo i bezbrižno detinjstvo.

Mališani iz mlađe, starije i mešovite grupe PU “Dečja radost” u pratnji vaspitača posetili su Narodnu biblioteku “Hristo Botev”, gde su imali priliku da se upoznaju sa književnim fondom namenjenim njihovom uzrastu i pravilima koja važe u biblioteci. U toku ove nedelje poseta biblioteci biće organizovana i za predškolce i prvake.

U okviru kulturno-umetničkog programa, članovi dramske sekcije osnovne škole će za svoje drugare sutra izvesti predstavu “Ježeva kuća”. U saradnji sa Narodnom bibliotekom “Hristo Botev”, O.Š.”Georgi Dimitrov” u sredu organizuje Književni susret sa dečijim pesnikom Vlastom N. Cenićem u školskoj kuhinji od 11č.

U planu je i niz zabavnih aktivnosti – crtanje na asfaltu, karoke žurka, sportska takmičenja, likovne igrarije, radionice sa roditeljima… Obeležavanje “Dečije nedelje” tradicionalno će biti završeno maskenbalom u petak, 11. oktobra.

NRTV-BOSILEGRAD

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*