Pet medalja za bosilegradske atletičare na Balkanskom prvenstvu za veterane

Petorica atletičara iz Bosilegrada učestvovala su na 33. Balkanskom prvenstvu u atletici za veterane održanom protekle nedelje u Baru, u Crnoj Gori, na kojem su osvojili pet medalja – jedno srebro i četiri bronze.

Stefan Radovanov poneo je srebro u disciplini hodanje na 5km i bronzu u stiplčezu na 3.000m. Jordan Grigorov osvojio je bronzu za hodanje na 5km, u disciplini bacanje koplja zauzeo je četvrto, a u bacanju diska 5.mesto.  Blaža Vojinović plasirao se na 3. mesto u troskoku, dok je u skoku uvis bio četvrti. Miroslav Georgijev vratio se sa bronzom za troskok, dok je u skoku udalj bio četvrti. Goran Stojkov zauzeo je 4. mesto u tri discipline – trčanju na 100m, trčanju na 200m i skoku udalj.

Ekipa iz Bosilegrada učestvovala je u Balkanskoj štafeti, gde je u kategoriji 55+ osvojila 4. mesto. Opština Bosilegrad pokrila je troškove prevoza i smeštaja naših atletičara. Na ovogodišnjem takmičenju, koje su organizovali Atletski Savez Crne Gore i Asocijacija atletskih veterana Crne Gore učestvovali su takmičari iz 24 zemlje.

NRTV-BOSILEGRAD

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*