Ministarka Žarić Kovačević posetila Bosilegrad povodom Dana opštine

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Jelena Žarić Kovačević posetila je Bosilegrad povodom Dana opštine, 21. septembra.

Nakon prijema u Kabinetu predsednika opštine Vladimira Zaharijeva, zajedno su, u prisustvu članova opštinskog rukovodstva, otvorili prostorije Jedinstvenog upravnog centra u zgradi Opštinske uprave.

Namena Jedinstvenog upravnog mesta je da olakša građanima proces dobijanja dokumenata, kako bi na jednom mestu uz uštedu vremena, na jednostavan, ali i moderan način imali mnoge usluge iz delokruga rada opštinske administracije.  Info pult građanima omogućava da odmah dobiju sve potrebne informacije za pravo koje žele da ostvare ili uslugu koja im je neophodna iz nadležnosti Opštinske uprave. Kako je ministarka istakla, za opremanje Jedinstvenog upravnog mesta u Bosilegradu resorno ministarstvo je odvojilo 5 miliona dinara. Ovo je 55. Jedinstveno upravno mesto u Srbiji, a u planu je otvaranje još 14.

Predsednik Zaharijev i ministarka Žarić Kovačević zvanično su otvorili i novouređeni centar grada.

“Imamo veliku čast da povodom praznika opštine ugostimo ministarku Žarić Kovačević i zajedno otvorimo renovirani trg. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu je izdvojilo oko 7 miliona dinara za ovaj projekat, uz dodatnu pomoć Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Ponosan sam na vas koji ste ostali da živite ovde, kao i na odličnu saradnju sa državnim vrhom i resornim ministarstvima, jer smo zajedno na usluzi građanima. Veliku zahvalnost dugujem i članovima Opštinskog veća na čelu sa menadžerima ova dva projekta, Danielom Zarevim i Danijelom Milanovim”, izjavio je predsednik opštine Vladimir Zaharijev.

Ministarka Žarić Kovačević se zahvalila na veoma prijatnoj dobrodošlici i u ime Ministarstva pozdravila građane. “Drago mi je što postoji spremnost opštinskog rukovodstva za nove projekte, a ja sam tu da taj proces olakšam, upotpunim i pomognem koliko god mogu”, rekla je ministarka u svom obraćanju.

Predsednik Zaharijev je ministarki uručio zahvalnicu i poklone u vidu rukotvorina i kulinarskih specijaliteta karakterističnih za naš kraj, nakon čega je Lana Krumov ispred FA pri SD”Mladost” izvela pesmu “Gugutka guka”.

U okviru današnje posete ministarka Žarić Kovačević je sa predsednikom Zaharijevim i Vladanom Nikolovim, direktorom Turističke organizacije opštine Bosilegrad uručila nagrade pobednicima manifestacije “Dani bosilegradskog zeljanika”, nakon čega je prisustvovala kulturno-umetničkom programu na centralnoj gradskoj raskrsnici, u okviru kojeg su, pored folklornih ansambala Centra kulture “Bosilegrad” i SD”Mladost” nastupili i gosti iz Crne Trave.

NRTV-BOSILEGRAD

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*