Obeležavanje Dana opštine Bosilegrad počinje u četvrtak, 19. septembra

Povodom Dana opštine, 21. septembra Bosilegrad će u subotu posetiti ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Jelena Žarić Kovačević.

“U znak zahvalnosti za odličnu dosadašnju saradnju sa resornim ministarstvom uputili smo poziv ministarki Žarić Kovačević da zajedno otvorimo renovirane prostorije Upravnog centra u zgradi Opštinske uprave i novouređeni centar grada. Nakon toga ćemo obići manifestacije koje će biti organizovane povodom praznika opštine u saradnji sa Turističkom organizacijom, a čiji će specijalni gosti biti muzička grupa “Garavi sokak”, koji će nastupiti na otvorenoj sceni pored Pošte u subotu sa početkom u 19č. U slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u Velikoj sali Doma kulture”, saopštio je predsednik opštine Vladimir Zaharijev.
Kako je ranije najavljeno, u subotu će na trgu u centru grada biti održana manifestacija “Dani bosilegradskog zelnika” u okviru koje će, pored najpoznatijeg proizvoda od testa iz našeg kraja biti izloženi štandovi sa poljoprivrednim proizvodima, rukotvorinama i kulinarskim specijalitetima. Stručni žiri će izabrati najukusniji zelnik i najlepši štand, a za pobednike su obezbeđene nagrade, diplome i priznanja. Tradicionalno, na glavnoj gradskoj raskrsnici sa početkom u 13č. biće održan kulturno-umetnički program u okviru kojeg će nastupiti folklorni sastavi Centra kulture “Bosilegrad”, SD”Mladost” i gosti iz Crne trave.
Ove godine obeležavanje praznika opštine trajaće tri dana, a ovim povodom u četvrtak i petak (19. i 20. septembra) od 19č. na sceni pored Pošte biće organizovani koncerti bendova iz susednih opština. Prve večeri će nastupiti muzička grupa “Radijacija 017” iz Trgovišta, dok su pregovori sa gostima za drugo veče u toku. Pored toga, na istom mestu u petak će domaćini iz našeg kraja, ali i drugih opština u Srbiji i S.Makedoniji prodavati mlečne i proizvode od mesa, slatka, džemove i druge delikatese.


Mala Gospojina, 21. septembar je hramovna slava crkve „Rođenje Presvete Bogorodice“ u Bosilegradu, ali i gradska slava. Nakon praznične Svete liturgije koja će početi u 8č, protojerej Zoran Stojanov blagosivljaće slavsko žito i rezati slavske kolače vernicima, nakon čega će biti priređena trpeza ljubavi za sve građane. Kum ovogodišnje slave biće Metodi Stojanov iz s.Crnoštica.

NRTV-BOSILEGRAD

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*