Удружење пчелара „Радилица” обезбедило пчеларске блузе и сатне основе за своје чланове

Босилеградско удружење пчелара „Радилица” за свих 25 чланова удружења обезбедило је нове пчеларска блузе са фиксираним шеширом и по два килограма сатних основа. Средства за куповину ове опреме обезбедила је Општина Босилеград на основу захтева Извршног одбора удружења.

По речима Слађана Дончева, председника удружења босилеградских пчелара, ова донација је још једна потврда изузетне сарадње удружења са нашом Општином, која је и у претходном периоду обезбеђивала средства за куповину неколико машина, чиме су побољшани услови за обављање редовних активности чланова удружења.

На синоћ одржаној седници Скупштине удружења донета је одлука да се од Општине Босилеград затраже додатна средства за куповину још једне машине у циљу стварања још бољих услова за рад пчелара. Седници је присуствовао и председник општине Владимир Захаријев, који је такође члан удружења.

На састанку је договорено и да се у сарадњи са Савезом пчеларских организација Србије – СПОС 30 августа у Босилеграду организују предавања из области пчеларства.

Дончев је изјавио да ће на предавањима, која ће се одржати у сали за састанке Општине Босилеград, поред чланова удружења, бити позвани и сви пчелари са територије наше општине који нису чланови удружења.

НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*