Стручни семинар „На Дукату пчеле брује“ одржаће се у петак, 30. Августа

Босилеградско удружење пчелара „Радилица“ у сарадњи са Савезом пчеларских организација Србије организује семинар под називом “На Дукату пчеле брује“ који ће бити одржан у петак, 30. августа од 11 ч. у сали за састанке Општинске управе у Босилеграду.

Предавачи ће бити истакнути професори и пчелари – мр Ратко Павловић из Београда одржаће предавање под називом „Сузбијање кречног легла“, о „Смањењу присуства варое на пчелињаку правилним постављањем пчелињака на пашама и сузбијање варое у ово доба године“ говориће Срђан Станојевић, професионални органски пчелар из Житковца, док ће председник СПОС-а др Родољуб Живадиновић одржати предавање на тему „Утицај удаљености од других кошница и пчелињака на принос меда и болести пчела“.

Ово је трећи по реду семинар који босилеградско удружење пчелара организује у сарадњи са Савезом пчеларских организација Србије. Према речима председника Удружења пчелара Босилеград Слађана Дончева, семинару ће, осим пчелара из наше општине, моћи да присуствују и њихове колеге из суседних општина из Србије, Бугарске и Северне Македоније. Након предавања предвиђено је да учесници посете манастир „Свети Илија“ у с.Бресница, где ће бити организован ручак.

НРТВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*