Интензивне припреме СТК“Младост“ пред почетак сезоне

У оквиру припрема пред почетак такмичарске сезоне, наши стонотенисери прошле недеље имали су прилику да тренирају са Милошем Миленковићем, професионалним тренером из Ниша, селектором македонске стонотениске репрезентације и играчем нишког „Железничара“, који је државни вицешампион.

„Радо сам се одазвао позиву мог пријатеља Мирослава Захаријева, тренера вашег стонотениског клуба, како би заједно држали тренинге пред почетак сезоне. У току три дана имали смо по два тренинга дневно у трајању од два сата, деца су све испратила и све је протекло на завидном нивоу. Наставићемо сарадњу, ту сам да дам сугестије и смернице како би подигли клуб на виши ниво. Сигуран сам да клуб може бити друголигаш, а што да не и прволигаш“, изјавио је Миленковић.

Према његовим речима, клуб са 12 младих перспективних играча, који су тек основци, у овако малој средини изузетан је број и то је најмасовнији клуб у региону. „Акценат бих ставио и на одличне услове које играчи имају, од организације тренинга, знања и спремности тренера до опреме, столова, инфраструктуре. Сигуран сам да ће овај клуб изнедрити и професионалне играче, а посебно бих издвојио Андреја Василева, Андреја Миланова, Николу Григорова и Стефана Андонова“, додао је Миленковић.

„Захвалио бих се мом пријатељу и колеги који је издвојио време да нас посети и помогне нам да се играчи што боље припреме за предстојеће изазове. Задовољство је учити од овако еминентног стручњака“, изјавио је Мирослав Захаријев, тренер СТК“Младост“ и члан Управног одбора РСТСН-а.

Захаријев и Миленковић су најавили да је у плану организованње међународног турнира „Босилеград опен“ који ће се одржавати у новоизграђеној спортској хали, окупљати такмичаре свих узрасних категорија из земље и региона.

„Нову сезону отварамо на домаћем терену, 28.септембра од 12ч. у спортској сали О.Ш.“Георги Димиторв“ где ћемо угостити екипу „Нец“ из Ниша. Захваљујем се Општини Босилеград на челу са председником Владимиром Захаријевим и Спортском савезу који обезбеђују финансијска средства за рад клуба, као и основној школи у Босилеграду, која нам омогућава изузетне услове за тренинг“, рекао је Захаријев.

НРТРВ-БОСИЛЕГРАД

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*